Arrangementen

Boerenland arrangement

poldertours
poldertours

Worden aardappels geplant of gepoot? Waarom staan ze "op ruggen"? Groeit witlof onder of boven de grond?...en uien?
Wat betekent het als een koe tochtig is en wanneer spreek je van een vaars of een pink? Eten koeien het hele seizoen alleen maar gras? In de "Boerenland" tour gaan we op zoek naar alle antwoorden.Op onze tuindersboerderij ontvangen wij u met een kopje koffie en een koek of een gebakje. In de in oude glorie herstelde paardenstal vertel ik u iets over de drooglegging, de onderwaterzetting en de wederopbouw van de Wieringermeer. Dan stappen we in de huifwagen en gaan we naar een van de boerenbedrijven zoals bijvoorbeeld de melkveehouderij van een van de gebroeders Miedema en hopen dat Jan of broer Henk alle antwoorden op uw vragen weet te geven. We zullen een kijkje in de melkstal nemen en op zoek gaan naar de koeien. Als we het mannetjeskalf een stiertje noemen hoe noemen we dan het vrouwtjeskalf? Wat wordt er bedoeld met de eerste snee? Wat verstaan we onder kuilvoer en krachtvoer?Hoe smaakt echte verse melk! Het zal snel duidelijk worden hoe de liefde voor het vak op deze bedrijven tot uitdrukking wordt gebracht.
Wij vervolgen onze tour door de Wieringermeer en brengen een bezoek aan het hyper moderne champignonbedrijf van de familie Koolen. Leo, ondersteund door zijn zoons Teun en Koen en zijn dochter Lotte, laat graag zien welke ontwikkeling het bedrijf heeft doorgemaakt. Meer dan twintig verschillende soorten paddenstoelen gaan er bij hen de deur uit. Het bedrijf is volop vernieuwend bezig om nieuwe producten op de markt te brengen. Leo vertelt u graag waarom hij tot nu toe maar een keer in zijn leven wakker heeft gelegen!Zo rond de klok van 17.30 uur komen we weer terug waar we begonnen zijn. Desgewenst verzorgen wij voor u een aansluitende barbecue op onze boerderij.

Kijkt u voor een aanbod van andere te bezichtigen bedrijven in ons overzicht. Dit Arrangement kan na overleg geheel naar uw wensen worden aangepast en eventueel uitgebreid worden tot een dagtocht. (Minimum 15, maximum 40 deelnemers)