Arrangementen

Boerenwerklust arrangement

poldertours
poldertours

Met dit arrangement worden de sportiviteit en het uithoudings- vermogen van de deelnemers uitvoerig getest. Dit doen we o.a. door middel van strobalen (mits voorhanden) stapelen, kruiwagenrace en tractor trekken! Deze activiteiten spelen zich voornamelijk af bij het 'Gat van de Dijk' in het 'Dijkgatbos'.Hier hebben we ook de gelegenheid een mollenvoetbalwedstrijd te houden of ouderwets zak- en skilopen. Aan het IJsselmeer kunnen we 'melkbus spoelen'. Welk team heeft het eerste zijn melkbussen gevuld met water van over de dijk?

We verzamelen ons op een plek naar keuze.
Dit kan zowel onze eigen boerderij als een centrale plek in Wieringerwerf of Den Oever zijn.We beginnen natuurlijk met koffie en gebak. Ben Tops vertelt een stukje over de geschiedenis van de Wieringermeer en we zingen als eerbetoon aan onze fraaie polder het 'Wieringermeerlied'. Nadat we onze plaatsen hebben ingenomen in de huifwagen vertelt uw gastheer Ben het verhaal van "Het Gouden Glaasje" en trakteert u op het bijbehorende likeurtje. Daarna gaan we via een toeristische route richting het bos. Daar zal de groep in teams worden verdeeld, die de krachten met elkaar zullen meten. De conditie wordt op peil gehouden met een hapje en een drankje.Nadat de resultaten zijn uitgewerkt komt er natuurlijk een prijsuitreiking. Er zal veel vloeien maar of dat champagne is...!

Voldaan keren we terug naar onze startplaats. Daar kunnen we afsluiten met stamppot- of chinees buffet of een barbecue op de boerderij. Alles kan naar uw wensen worden samengesteld.

(minimaal 15, maximaal 40 deelnemers)