Arrangementen

Stamppottour in de polder!

poldertours
poldertours

Wilt u met uw eigen ogen zien hoe een moderne boer werkt?
Met dit arrangement komt u er alles over te weten.
Na ontvangst met koffie of thee en iets lekkers stappen we in de luxe huifkar die door onze betrouwbare John Deer wordt voortgetrokken.

Gastheer Ben start natuurlijk eerst met het verhaal van "het Gouden Glaasje" en laat dan de fles rondgaan. Hoe de pioniers begonnen zijn en gemaakt hebben van wat we om ons heen zien doet hij haarfijn uit de doeken. Na een tocht van ca. een uur belanden we op het erf van de familie de Graaf. Wat een ruimte, wat weids en wat een vergezichten!


De familie de Graaf heeft een heel traditioneel akkerbouwbedrijf met aardappelen, uien, tarwe en suikerbieten. Voedselleverancier dus eigenlijk. Maar daarnaast zijn ze energieleverancier. Er draait een 0,9 megawatt windmolen dagelijks haar rondjes om bijna 600 gezinnen van hun dagelijkse energiebehoefte te voorzien. Ook liggen er 180 zonnepanelen op het dak van de schuur. Gastvrouw en boerin Marbel laat u in ongeveer 1 uur tijd met eigen ogen zien hoe de producten groeien en vertelt u van alles over de moderne technologieen. In een rondleiding op dit bedrijf ervaart u hoe mooi, modern en traditioneel het boeren-ondernemerschap al eeuwenlang is.

leven van de wind

Wellicht onder de indruk van alle moderne technieken waar de moderne boer gebruik van maakt gaan we toch nog even langs het museum van Gerrit en Anneke Roza. Gerrit is gestopt met "boeren" en heeft zijn schuren, in plaats van uien en aardappelen, nu gevuld met een rijke verzameling oude tractoren, gereedschappen een huishoudelijke gebruiksvoorwerpen. Na een hartelijke ontvangst door Anneke met koffie en een lekkere koek vertelt Gerrit vol passie over zijn "Oude Glorie" . En bent u eenmaal toe aan een luchtje scheppen dan nodigen zij u van harte uit om een kijkje te nemen in de prachtige tuin. O ja, Anneke maakt poppen en die zijn het bekijken meer dan waard!

Tijdens de afsluitende rit naar onze boerderij kunt u desgewenst een heerlijk borreltje drinken en zingen uit de smartlappenbundel. Gastheer Ben weet op welke toonhoogte ingezet kan worden.

Minimale deelname 20 personen kosten p.p.29,50 excl. drankjes in de huifkar (bij grotere groepen is korting mogelijk)

Wilt u het bezoek aan de Bezoekboerderij Leven van de Wind combineren met rondleiding bij bijvoorbeeld Biesheuvel Knoflook, Koolen Champignons, Tulpenexcursie of de paprikakassen van Leon en Petra Barendse op AgriportA7 vraag dan naar de voorwaarden.