Arrangementen

Stamppottour in de polder!

poldertours
poldertours

De oogst is binnen en dus dacht Ben Tops, van Poldertours, 'waarom gaan we niet met de tractor en de verwarmde huifwagen de bedrijven langs om te zien hoe de wortelen, uien en aardappelen worden bewaard en klaargemaakt'. We leven immers in een tijd waarin steeds meer waardering wordt opgebracht voor onze agrariŽrs die voor ons dagelijkse verse voedsel zorgen.Dit initiatief wordt ook door deze bedrijfstak op prijs gesteld en daarom werken zij van harte mee om belangstellenden een kijkje achter de schermen te geven. Enthousiast zorgen zij er voor dat we aan het eind van de toer een maaltje meekrijgen zodat daar natuurlijk een heerlijke hutspot van gemaakt kan worden.Wij ontvangen u op onze boerderij om 13.30 uur waar we starten met een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij. Hier vertelt gastheer Ben alvast wat over het boerenleven en de historie van de tuindersboerderij.


Na een eerste kennismaking in een gezellige ambiance stappen we in de huifwagen en trekken we de polder in. De toer gaat langs een wortelspoelerij en een koel- en sorteerbedrijf. Onderweg komen we door het AgriportA7 gebied waar Ben volop over kan vertellen. Aan het eind van de toer ontvangt iedere deelnemer zoals al aangegeven een maaltje aardappelen, wortelen en uien zodat thuis de hutspot gemaakt kan worden.Eenmaal terug op onze boerderij hebben wij voor u, vers van de Wieringermeerse agrariŽrs, een heerlijk stamppotbuffet klaarstaan waar u lekker bij aan kunt schuiven. Met een goed gevulde maag en vol indrukken van deze bijzonder middag wordt rond 19.00 uur de dag afgesloten.

De kosten voor deze middag bedragen 29,50 p.p. (excl.drankjes onderweg en tijdens het eten) Minimale deelname 15 personen per toer.